ISM PMI & NFP ایالات متحده
تعیین نرخ بهره بانک مرکزی اروپا و کانادا
هر آنچه در تقویم اقتصادی هفته پیشرو اهمیت دارد را در سری تحلیل های جامع هفتگی آنالیز و بررسی خواهیم کرد.
شاخص مدیران خرید بخش تولیدی Caixin چین
شاخص ISM PMI تولیدی ایالات متحده
تورم مصرف کننده سوئیس
شاخص JOLTs ایالات متحده
تولیدات ناخالص داخلی استرالیا
جلسه تعیین نرخ بهره کانادا
شاخص ISM PMI سرویس و ADP ایالات متحده
تراز تجاری استرالیا
جلسه تعیین نرخ بهره ناحیه یورو
تراز تجاری و شاخص Ivey PMI کانادا
تراز تجاری آلمان و چین
نرخ بیکاری و اشتغال کانادا
اشتغال بخش غیر کشاورزی NFP ایالات متحده
وضعیت قدرت ارزها در طول هفته گذشته را در تصویر زیر داریم.
فرانک سوئیس بر خلاف انتظارات قویترین ارز هفته و ین ژاپن همچنان در مدار تضعیف و به عنوان ضعیف ترین ارز در هفته گذشته کارش را به پایان رساند.
دلار نیوزلند و استرالیا در ابتدا هفته شاهد قدرت گرفتن این دو نماد بودیم به علت اخبار منتشر شده از سمت چین اما در در ادامه مسیر شاهد از دست دادن قدرت آنها بودیم با این حال بعد از فرانک به عنوان قویترین نمادهای هفته در رتبه های دوم و سوم جا گرفتن.
شاخص دلار نیز در ابتدا هفته با داده های کنفرانس بورد تقویت و سپس در یک مسیر کاهشی قرار گرفت که در تصویر زیر مسیر دلار کاملا مشخص هست.
برای دلار استرالیا در طول هفته ای که گذشت شاهد داده های مختلفی بودیم که ابتدا خرده فروشی روز سه شنبه نتوانست انتظارات را برآورده کند و عدد 0.1 درصد را شاهد بودیم.
در ادامه هفته داده تورم مصرف کننده برای AUD منتشر شد که این داده نشان داد نگرانی های بانک مرکزی بی دلیل نبود چرا که بالاتر از انتظارات منتشر شد.
تورم مصرف کننده ماه قبل 3.5% بود در حالی مارکت انتظار داشت این عدد بع 3.4% کاهش پیدا کند و همچنان در شیب نزولی داشت با منتشر شدن 3.6% شرایط تغییر پیدا کرد.
برای ایالات متحده در ابتدای هفته داده منفرانس بورد را داشتیم که بر خلاف انتظارات شاهد جهش این عدد به سمت بالا بودیم و با انتشار 102 خود باعث سوپرایز شد.
در زور پنچ شنبه تولیدات ناخالص داخلی مطابق انتظارات منتشر شد و شاهد تاثیر خاصی بر روی دلار آمریکا نبودیم و همه نگاه های مارکت به داده PCE روز جمعه معطوف شد.
در روز جمعه شاخص PCE تقریبا مطابق انتظارات بود و فقط در بخش هسته ماهیانه شاهد کاهش 0.1 درصدی بودیم. در بخش هزینه کرد شخصی نیز شاهد کاهش و رسیدن به 0.2 درصد بودیم.
هفته گذشته برای EUR هفته تورمی بود که ابتدا شاهد انتشار داده های آلمان بودیم که هر چند شاهد افزایش تورم در بخش سالیانه و رسیدن به 2.8 بودیم اما نسبت به انتظارات خیلی تفاوتی نداشت و داده ها به نوعی میکس منتشر شد و در انتهای هفته تورم مصرف کننده CPI خود ناحیه یورو را داشتیم که در بخش سالیانه هسته و کل شاهد افزایش 0.2 واحدی بودیم که به ترتیب به اعداد 2.6% و 2.9% رسید.
هر چند که این داده های تورمی بالاتر از انتظارات بود و تغییری در کاهش نرخ بهره روز 6ژوئن نشد اما نشان داد که اروپا در مسیر کنترل تورم به سد محکمی برخورد کرده.
در روز شنبه اولین روز از ماه جدید دو داده مهم برای دو قطب بزرگ اقتصاد دنیا منتشر خواهد شد.
ساعت 5:15 – شاخص PMI تولیدی کای شین(Caixin) چین
ساعت 17:30 – شاخص ISM PMI تولیدی ایالات متحده
شاخص مدیران خرید بخش تولیدی موسسه Caixin طی ماه های اخیر روند صعودی داشت که نشان های از ریکاوری اقتصادی چین را نشان داد. اما دیگر داده های اخیر از سمت همچنان نگرانی های را به وجود آورده چرا داده های PMI تولید با افت محسوس خود به زیر 50 رسید و بحران بخش املاک هم پابرجا هست و از طرفی تولیدات ماخالص داحلی سه ماه اول بالاتر از انتظارات بود.
تمامی داده های از سمت چین نشان از دم هماهنگی و ضد و نقیض بودن شرایط اقتصادی این کشور دارد.
برای داده های PMI روز دوشنبه انتظار هست شاهد توقف حرکت صعودی ماه های اخیر باشیم که از 51.4 به 50.5 برسد اما اجماع معامله گران انتظار دارند که این داده همچنان میتواند رشد خود را حفظ کند و به عدد 51.5 برسد.
شاید خیلی شرایط واضحی برای این داده در دسترس نباشد و با توجه به جریانات انتهای ماه که در روز جمعه گذشته داشتیم و شاهد قدرت گرفتن دلار و ریزش طلا بودیم ابتدای روز دو شنبه هم میتواند حرکات و نوسانات جالبی را به واسطه شرایط چین تجربه کنیم.
شاخص مدیران خرید بخش تولیدی به گزارش ISM برای ایالات متحده در ادامه روز دوشنبه جذابیت های مارکت را دو چندان میکند. چرا که در آخرین سری این داده شاهد افت محسوس و بازگشت به زیر عدد 50 را تجربه کرد و با انتشارعدد 49.2 باعث سوپرایز در بخش تولیدی شد.
برای این مرتبه مارکت انتظار دارد که مجددا شاهد برگشت و رسیدن به عدد 50 باشد که این موضوع برای قدرت گرفتن دلار میتواند اهمیت داشته باشد.
در روز سه شنبه نیز شاهد دو داده مهم خواهیم بود.
ساعت 10:00 – تورم مصرف کننده سوئیس
ساعت 17:30 – نظر سنجی فرصت های شغلی JOLTs ایالات متحده
بانک مرکزی سوئیس به عنوان اولین بانک پیشرو در ضمینه کاهش نرخ بهره ها ظاهر شد اما در ادامه این مسیر و عدم تمایل به تضعیف ارز فرانک توسط توماس جردن رئیس SNB که احتمال افزایش ریسک تورم را دارد باعث شد کمی مسیر کاهش نرخ بهره های سوئیس دچار اختلال شود.
در تاریخ 20 ژوئن حلسه SNB برگذار خواهد شد که داده تورمی امروز یعنی سه شنبه 4 ژوئن بسیار تاثیر کذار خواهد بودچرا انتظارات مارکت نشان از برگشت تورم برای فرانک را دارد.
تورم مصرف کننده در بخش سالیانه انتظار افزایش از 1.4 به 1.6 درصد و برای بعد ماهیانه نیز انتظار افزایشاز 0.3 به 0.4 را دارد.
مطابق هر هفته اول ماه های میلادی که سری داده های اشتغال آمریکا منتشر میشود برای این هفته نیز با انتشار داده های JOLTs شروع و به NFP روز جمعه ختم خواهد شد.
در این نظر سنجی نشان از کند شدن اشتغال دارد شاید این داده به تنهای تاثیری در شکل گیری روند اصلی مارکت نداشت اما میتواند پیش درآمدی بر طول هفته باشد.
انتظار هست که به مانند ماه قبل شاهد کاهش فرصت های شغلی باشیم و از 8.48 به کمتر از 8.4 میلیون نفر برسیم.
این کاهش به خودی خود سرد شدن وضعیت اشتغال را نشان میدهد اما این اعداد و ارقام همچنان نسبت به همه گیری کرونا بالاتر هست.
در روز چهار شنبه در کنار جلسه بانک مرکزی کانادا داده های مهمی از سمت استرالیا و ایالات متحده خواهیم داشت.
ساعت 5:00 – تولیدات ناخالص داخلی استرالیا
ساعت 15:45 – گزارش اشتغال بخش خصوصی ADP ایالات متحده
ساعت 17:15 – نجلسه بانک مرکزی کانادا
ساعت 17:30 – شاخص مدیران خرید بخش سرویس ایالات متحده
تولیدات ناخالص داخلی استرالیا همچنان مسیر نزولی خودش را پیش گرفته و در بعد سالیانه انتظار هست از 1.5% به نزدیک 1% کاهش پیدا کند. و در بعد کوارتر نیز انتظار ماهش 0.1 درصدی دارند.
نکنته ای که برای GDP استرالیا وجود دارد پیش بینی هست که برای انتهای سال 2024 مدنظر هست. همانطور که در تصویر سمت چپ مشاهده میکنید انتظار هست تا در انتهای سال 2024 مجددا شاهد رشد و تقویت GDP باشیم که بیشتر این افزایش را به علت افزایش رشد مصرف خانوار است مدنظر دارند.
در صورتی که این افزایش رخ دهد احتمالا شاهد تغییر موضوع بانک مرکزی استرالیا باشیم که حتی به جای کاهش نرخ بهره به افزایش نرخ بهره تغییر دهند.
مارکت احتمال 60 درصدی برای این جلسه BoC یا همان بانک مرکزی کاناندا دارد تا در این جلسه شاهد Cut Rate یا کاهش نرخ بهره باشیم.
دلایل مختلفی برای این موضوع وجود دارد از جمله کاهش تورم در بخش کل به 2.7 درصد و در بخش هسته به کمتر از 3 درصد رسیده که در محدوده تارگت قرار گرفته. تارگت بانک مرکزی 1 تا 3 درصد هست.
از طرفی نرخ بیکاری از 4.9 درصد به 6.1 درصد رسیده و رشد دستمزدها نیز شاهد کاهش بود.
از طرفی نگرانی های بایت کاهش نرخ بهره در این جلسه وجود دارد چرا که احتمال واگرایی آشکار بین سیاست های پولی کانادا با ایالات متحده باعث میشود تا جانب احتیاط در این جلسه حاکم باشد.
بعداز کاهش ADP از 208 هزار شغل به 192 هزار شغل در ماه گذشته برای گزارش ADP انتظار هست که نشان های سرد شدن بخش مشاغل بیشتر از قبل نماین شود و این عدد به 170 الی 180 هزار شغل برسد.
هرچند این داده کاهش را نشان میدهد اما ممکن هست با داده اصلی NFP تفاوت چشمگیری داشته باشد.
علاوه بر داده ADP امروز شاخص مدیران خرید بخش سرویس نیز منتشر خواهد شد که میتواند باعث قدرت گرفتن احتمالی مجدد دلار شود.
داده های بخش سوریس از اهمیت بالاتری برخورد هست نسبت به تولیدی و برای امروز تاثیرات داده ADP محدود خواهد بود و بیشتر توجهات به افزایش ISM PMI باشید و شاهد خروج از مجدوده زیر 50 درصد به بالای 50 باشید.
در صورتی که بتواند بالاتر از انتظارات باشد میتواد باعث تقویت دلار شود.
در ادامه این هفته شلوغ در روز 5 شنبه نیز اخبار مهمی را خواهیم داشت.
ساعت 5:00 – تراز تجاری استرالیا
ساعت 15:45 – جلسه تعیین نرخ بهره ناحیه یورو و در ساعت 16:15 کنفرانس ECB
ساعت 16:00 – تراز تجاری کانادا
ساعت 17:30 – شاخص Ivey PMI کانادا
همانطور در هفته قبل تر نیز اشاره شد تورم بالاتر از انتظراات ناحیه یورو تاثیری در کاهش یک پله ای نرخ بهره در این جلسه را برای ECB نخواهد داشت.
نکته همی بعداز جلسه باید به دنبال آن بود در سخنرانی هست که نیم ساعت بعداز اعلام نرخ بهره منتشر خواههد شد. چرا که به احتمال 97% شاهد کاهش 25 پله ای نرخ بهره هستیم و اما با توجه به گمانه زنی های مینی بر عدم کاهش تورم مصرف کننده CPI در کنار رشد اقصادی حاکم بر ناحیه یورو نگرانی را به وجود آروده که مسیر کاهش نرخ بهره ها به آسونی انجام نشود.
پس باید در طول سخنرانی به دنبال سرنخ های از سر رسید تاریخ های بعدی کاهش نرخ بهره باشیم. در حال حاضر سه پله کاهش نرخ بهره را تا انتهای 2024 مدنظر دارند فعالان مارکت در صورتی سخنرانی به گونه ای باشد که این انتظار دستخوش تغییر شود روی نماد EUR به شدت تاثیر گذار خواهد بود.
شاخص Ivey PMI کانادا همچنان مسیر رو به سمت بالا را نشان میدهد. برای روز پنچ شنبه نیز انتظار هست شاهد افزایش 2 واحدی و رسیدن به عدد 65 خواهد بود.
در روز جمعه اشتغال آمریکا بیشترین توجه را به خودش اختصاص خواهد داد.
ساعت 6:30 – تراز تجاری چین
ساعت 9:30 – تراز تجاری آلمان
ساعت 16:00 – داده های بخش اشتغال کانادا
ساعت 16:00 – داده های اشتغال و NFP ایالات متحده
ساعت 17:45 – سخنرانی پرزیدنت لاگارد از ECB
تراز تجاری برای دو کشور آلمان و چین را داریم که این داده برای کشور چین بیشتر اهمیت خواهد داشت برای مارکت.
برای هر دو خیلی انتظار تغییرات زیادی نیست و میتوان سنتیمنت روز را از دیگر اتفاقا رخداده در مارکت رخ میدهد شناساسیی کنیم.
در کانادا وضعیت اشتغال در ماه آپریل 90 هزار شغل بود که از این تعداد 40 هزار تمام وقت و 50 هزار شغل پاره وقت بودند.
برای این ماه انتظار هست شغل های جدید ایجاد شده عدد 5 هزار شغل باشد که به نسبت ماه گذشته بسیار کمتر هست و از طرفی نرخ بیکاری و همچنین نزخ مشارکت در همان سطوح قبلی خو به ترتتیب 6.1 درصد و 65.4 بای بماند.
مهمترین داده روز جمعه مربوط به اشتغال غیر کشاورزی یا همان NFP هست که برای ایالت متحده منتشر خواهد شد.
برای این داده طبق هد لاین انتظار کاهش وجود دارد مثل دیگر داده های که در طول این هفته که مربوط به شتغال بود. برای NFP هم انتظار رسیدن به 15 هزار را دارند.
در کنار داده اصلی NFP دیگر داده های اشتغال نیز منتشر میشوند که تغییرات محسوسی در این داده ها دیده نمیشود بعداز افزایش نرخ بیکاری به 3.9 درصد و کاهش میانگین درآمد ساعتی ماهیانه و سالیانه به 0.2% و 3.9% و همچنین نرخ مشارکت 62.7% انتظارات مارکت منتشر شدن همین داده با مقدار فعلی آن هست.
برای داده روز جمعه همیشه مجموع داده ها را مورد ارزیابی قرا میدهیم اما با توجه به شرایط این ماه میتوان بیشترین توجه را به خود هدلاین NFP داشته باشیم.
به عنوان آخرین خبر هفته سخنرانی خانوم لاگارد را خواهیم داشت و چون در روز پنچ شنبه بعداز جلسه تعیین نرخ بهره نیز سخنرانی داشتن احتمالا صحبت جدیدی رخ ندهد و مارکت نوسان خاصی را در این بازه زمانی نداشته باشد.
در طول این هفته توجه مارکت بعداز کاهش 25 پله نرخ بهره روز 5 شنبه اروپا به سخنرانی و نوع نگاه به ادامه مسیر و نگرانی های ECB دارد. درصورت صحبت هاوکیش میتواند یوروو در مدار تقویت قرار گیرد.
در جلسه بانک مرکزی کانادا میتواند انتظار کاهش و عدم کاهش در نرخ بهره را داشت به همین خاطر شاید به واسطه تغییر در سیاست های فعلی BoC نسبت به اروپا تریدرهای داشته باشیم.
دلار آمریکا به واسطه داده های خود از سمت بازار مشاغل دلیلی برای تقویت ندارد مگر اینکه شاهد سوپرایزی باشیم اما داده های ISM PMI در هر دو بخش تولیدی و خدمات امید به قدرت گرفت دلار را همچنان زنده نگه میدارد.
تریدر موسساتی بودن یعنی با امکانات کاملا حرفه ای مارکت را تحلیل و به همراه سیگنال های با وین ریت و ریسک به ریواردهای بالا از ترید کردن لذت و سود ببر.
از اونجای که هر داده اقتصادی و هر تحلیل چارت نیاز به آپدیت و به روزرسانی دارد چه بستری بهتر از تلگرام. همراه ما در تلگرام باشد تا از آخرین تحلیل ها جانمونی.
بدون دانش اولیه و پایه در فارکس به هیچ عنوان وارد این حوزه نشید. از این پس آموزشهای از صفر تا صد فارکس در تمام زمینه ها در این چنل به مرور منتشر خواهد شد.
بعداز حدود 1 سال فعالیت در فضای مجازی ( ابتدای فروردین 1402) که به شکل کاملا تخصصی تحلیل ها ارئه میشد مناسب همه عزیزان نبود.
و طبق بازخوردی که در این مدت از شماعزیزان گرفتیم و باتوجه به علاقه شما دوستان تصمیم گرفتیم تا با سیاست های جدید فعالیت خودمان را ادامه بدهیم.
به همین منظور تصمیم بر این شد تا از ابتدای خرداد 1403 دوره های
– آموزش اولیه آشنای با فارکس و نرم افزارها و اولیه و کاربردی
– آموزش های مقدماتی مدیریت سرمایه, روان شناسی ترید و ژورنال نویسی
– تا رسیدن به آموزش های حرفه ای تر از جمله تحلیل تکنیکال, فاندامنتال, سنتیمنتال
علاوه بر موارد بالا و به دلیل رسیدن به سطح تحلیل حرفه ای فارکس منابع سطح بالا مثل تحلیل های مقالات و بانک ها و تریدرهای برجسته ای مارکت را در سایت و تلگرام منتشر خواهیم کرد.
من آریو راد با تجربه 10 ساله خودم در زمینه معامله گری فارکس همراه شما خواهم بود برای رسیدن به ترید اصولی و منطقی.
در طول این مسیر علاوه بر تجربه شخصی خودم در زمینه تحلیل تکنیکال . فاندامنتال و سنتیمنتال هر آنچه از منابع سطح اول روز دنیا که بتواند دید ترید شما را تکمیل تر کند تا بتوانید مسیر بهتری از معامله گری به شما بدهد را در اختیارتان قرار خوام داد.
تمام سعی من این هست تا بهترین مسیر معامله گری را با شما به اشتراک بذارم و از دیدن نتایج فوق العاده شما لذت ببرم.
دسترسی سریع به وقایع و تحلیل های روز (اسکلپ . سوئینگ . بررسی اخبار و وقایع مهم روز)
آموزش های فارکس مجموعه را از چنل یوتویب دنبال کنید.